Σύλληψη από τράτα βυθού μιας χελώνας Caretta caretta, στο πλαίσιο της δράσης MEDITS (Ιούλιος 2022) του ΕΠΣΑΔ, η οποία απελευθερώθηκε με επιτυχία. Δειγματοληψία E-DNA (μπλε μπάλα) κατά τη διάρκεια του MEDITS 2023 στο Ιόνιο. Διερεύνηση ειδών για την παρουσία ειδών χονδριχθύων που συλλαμβάνονται σπάνια από αλιευτικά εργαλεία.
Φωτογραφίες από τα χωροκατακτητικά είδη Stephanolepis diaspros, Siganusluridus και S. rivulatus που αλιεύτηκαν με μανωμένα δίχτυα στο Σαρωνικό κόλπο. Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε με εμπορικό σκάφος παράκτιας αλιείας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΠΣΑΔ (Μάιος 2018).
Συλλογή των ειδών του νηκτού και του ζωοβένθους στο κατάστρωμα, μετά από αλίευση σε βυθό με πλούσια χλωριδα (επάνω) και διαχωρισμός των ειδών (κάτω), προκειμένου να καταγραφεί ο αριθμός των ατόμων και το συνολικό βάρος ανά είδος, σύμφωνα με το πρωτόκολο της δειγματοληψίας «MEDITS» Αρχική εικόνα του αλιεύματος μετά την απελευθέρωση του από το σάκκο του διχτυού της πειραματικής τράτας του “MEDITS”, το οποίο συγκεντρώθηκε με σύρση μισής ώρας σε περιοχή του Ιόνιου με βάθος μικρότερο των 50 μέτρων (στον Πατραϊκό κόλπο) και αποτελεί μαρτυρία της αφθονίας εμπορικών ψαριών, της παρουσίας απορριπτόμενων βενθικών ειδών αλλά και σημαντικής ποσότητας σκουπιδιών διαφόρων μεγεθών. Αρχική εικόνα του «αλιεύματος» μετά την απελευθέρωση του από το σάκκο του διχτυού της πειραματικής τράτας του “MEDITS”, το οποίο συγκεντρώθηκε σε σύρση μιας ώρας στην κατώτερη υφαλοκρηπίδα του Δυτικού Κεντρικού Αιγαίου (του Μυρτώου) πελάγους, με εμφανή παρουσία χονδριχθύων, σπόγγων και ανθρώπινων απορριμάτων
Ανέλκυση της πειραματικής τράτας βυθού που χρησιμοποιείται στη δειγματοληψία «MEDITS», άνοιγμα του σάκου της τράτας και ελευθέρωση του αλιεύματος που συγκεντρώθηκε μετά από σύρση διάρκειας 60 min.